Chanel – No 19.

Dofter: bergamott, galban, iris, jasmin, liljekonvalj, läder, mysk, neroli, ros, sandelträ, vetiver
- Köp hos Nordicfeel
Chanel – No 19.

Än mer ikonisk än Allure är väl Chanels parfym No. 19. Endast överskuggad av Chanels No. 5, som är så berömd att den nästan kommit att bli liktydig med parfym över huvud taget, är No. 19 en doft som har tillräckligt med egna meriter. Inte minst får parfymen sitt namn efter Coco Chanels födelsedatum, den 19:e augusti. No. 19 släpptes 1970, då Coco, grundaren till modehuset Chanel, fyllde 87 år. Doften är just så djärv och självständig som kvinnan vars otroliga livsverk den hyllar, och precis som Coco har även No. 19 uppnått kultstatus.

Tradition & trendmedvetenhet

Den komposition som finns att köpa idag är en nytolkning av originalets doftprofil, och båda versioner älskas, jämförs och diskuteras bland parfymkännare. Ändå har dagens No. 19 behållit en tydlig vintagekänsla på ett sätt som förknippar det tidlösa med det moderna. Doften innehåller gröna nyanser, vita blommor och tränoter i en oemotståndlig kombination som både fascinerar och tar plats utan att be om ursäkt.

Pris: 300-400 kr per 30 ml - Köp hos Nordicfeel

Betygsätt - För- & nackdelar

Rösta! Vilket betyg ger du parfymen?
1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor (10 har röstat, medel: 3,40 av 5)
Loading...

Kommentarer (2)

 • iko87

  |

  Doften är fräsch och grön utan att bli för mycket. Det här är också en androgyn doft med fina inslag av trä. Jag tycker att den funkar i alla situationer, men med tanke på att jag är en student så får jag allt säga att det är den mest sofistikerade parfymen som jag äger och jag använder den för lite finare tillfällen.

  Reply

 • mmm

  |

  Det här är min absoluta parfymfavorit. Jag skulle köpa den om och om igen om det inte var så att den ligger lite utanför vad jag har råd med.

  Jag föredrar den här före No 5 som i min mening har mycket mer mysk-doft.

  Reply

Kommentarer. Vad tycker du om parfymen?